יללת החתול ובדיקות גנטיות

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

18/12/2014 | 15:49 | מאת: שרה

1. האם ייתכן שילד לוקה בתסמונת יללת החתול למרות שהקריוטיפ תקין ? 2. איזה בדיקות גנטיות מדויקות יותר בסל הבריאות אפשר לעשות לילד לצורך אבחון, היכן ומה הפרוצדורה?

ישנם דיווחים בספרות על תסמונת cri du chat עם קריוטיפ הנראה תקין. בשלב הבא מציעה להתקדם בבדיקת ציפ גנטי, אם לא נעשה כבר. אם גם הוא יוצא / יצא תקין - יש צורך בהתיעצות מעמיקה ובדיקה על ידי גנטיקאי על מנת להחליט מה הצעד הבא באבחון - בדיקת גנים ספציפיים, ריצוף גנומי, פאנלים של גנים- כתלות בילד בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי