חרדות לפני מי שפיר עקב בדיקות לא טובות

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

19/10/2014 | 13:31 | מאת: mamale3

אני בת 41. הריון רביעי. שקיפות 1:340 בסקירה ממצא אקוגני בלב בצד שמאל חלבון עוברי 1:290 עם הערה סיכון מוגבר לתסמונת דאון. הייתי אצל יועץ גנטי לפני שקיבלתי את תוצאות החלבון והוא המליץ על מי שפיר. הבדיקה ביום שלישי. אבל המספרים כל כך נמוכים הגם ההערה הזו מלחיצה מאוד. האם זה בגלל הגיל או שיש סבירות שמשהו לא בסדר? האם יש בנות בגילי שלא נכתבת להן ההערה הזו על סיכון מוגבר?

הבדיקות שלך מצויינות. שימי לב מה הסיכון שלך על פי גיל בלבד. הוא פחות מ 1:100. כלומר שכל הבדיקות סקר שעשית למעשה הקטינו (!) את הסיכון על פי גיל. ניתן לקבל אומדן טוב יותר לגבי סיכון לתסמונת דאון על ידי בדיקת דם לא פולשנית לגילוי תסמונת דאון (NIPT) - בדיקה המבוצעת באופן פרטי על ידי מספר חברות. היא נחשבת גם בדיקת סקר, רק אמינה הרבה יותר מהסקר שליש שני "חלבון עוברי". 100% זה רק מי שפיר, עם הסיכון הקטן להפלה בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי