אין להשאיר שדה זה ריק. אין להשאיר שדה זה ריק.


בודק הסימפטומים


פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)

בשנים האחרונות חלה עלייה ניכרת בשכיחות של מלנומה ממאירה בישראל. לגילוי המוקדם של מחלה זו חשיבות מכרעת לסיכויי ההחלמה.

פורום זה עוסק בגורמי הסיכון, בגילוי המוקדם, באבחנה ובטיפול במלנומה ממאירה של העור ובסוגים הנוספים השכיחים של סרטן העור - קרצינומת תאי בסיס (BCC), קרצינומת תאי קשקש (SCC) ולימפומה של העור (mycosis fungoides).

מאחר שריבוי שומות הוא גורם הסיכון העיקרי למלנומה ממאירה של העור, יעסוק הפורום גם בדרכים למעקב ואבחנה של נקודות החן.
להמשך...
ד"ר נתנזון ניר
ד"ר נתנזון ניר
בוגר בית הספר לרפואה של אוניברסיטת בן גוריון במסגרת העתודה האקדמית ובעל תואר שני במנהל מערכות בריאות (בהצטיינות יתרה) מאוניברסיטת בן גוריון. התמחה ברפואת עור ומין בביה"ח ע"ש שיבא – תל השומר והשתלם בארה"ב ואירופה בדרמוסקופיה וגילוי מוקדם של מלנומה. שירת בצה"ל במגוון תפקידי שדה ומטה ולאחר סיום ההתמחות ברפואת עור שירת כראש תחום רפואת העור בצה"ל ומפקד מרפאת העור הגדולה של צה"ל. ייסד ומנהל את המרפאה לנגעים פיגמנטרים בביה"ח "שיבא" והקים את המרכז למיפוי שומות - המרפאות היחידות בישראל העוסקות רק בגילוי המוקדם של מלנומה. משמש כחבר ועדת העדכון לנושא סרטן העור של האגודה למלחמה בסרטן בישראל וכרופא עור בכיר במחלקת העור ובמרכז לטכנולוגיות מתקדמות במרכז הרפואי ע"ש שיבא. יזם ועמד בראש שלושת הקורסים הבינלאומיים לדרמוסקופיה שנערכו בישראל ומרכז הקורס בדרמוסקופיה במסגרת לימודי המשך לרופאים באוניברסיטת תל אביב. מרצה אורח בקורס דרמוסקופיה בארה"ב. חבר באיגוד הישראלי לרפואת עור ומין וב-American Academy of Dermatology, וחבר בהנהלת האיגוד הדרמוסקופי הבינלאומי.
חיפוש מתקדם
כתם כהה על הציפורן
מחבר:ע
תאריך:10/5/2013
שעה:00:05
לבעלי הופיע לפני כשנה כתם כהה על הציפורן. בהתחלה נראה דומה למכה והתבהר מעט, אך ממשיך לאורך כל הציפורן. בגודל של כ- 4 מ"מ. בביקור היום אצל רופא עור המליץ לו להסיר לחלוטין את הציפורן (כריתה כוללת פיסת עור של חצי ס"מ מעבר לציפורן) עם חשד לנגע טרום מלנומה/מלונמה. (זהו מצב מעט הזוי, כיוון שהוא נמצא בביקורת רופא עור כל חצי שנה, וביקר אצלו לפני מספר חודשים כאשר הנגע היה קיים, ואז הציפורניים כנראה לא נבדקו...)
אודה לך על המלצה על מומחה (הכי טוב בארץ) לכריתת ציפורן חשודה מעין זו.

מחבר:
(ניתן להשתמש בשם בדוי)
אימייל:  
(לתשומת לבך: כתובת האימייל לא תוצג באתר)
מספר טלפון:
כותרת:  
תוכן ההודעה:
הודעה\מחבר
תאריך ושעה
10/05/13 00:05
לבעלי הופיע לפני כשנה כתם כהה על הציפורן. בהתחלה נראה דומה למכה והתבהר מעט, אך ממשיך לאורך כל הציפורן. בגודל של כ- 4 מ"מ. בביקור היום אצל רופא עור המליץ לו להסיר לחלוטין את הציפורן (כריתה כוללת פיסת עור של חצי ס"מ מעבר לציפורן) עם חשד לנגע טרום מלנומה/מלונמה. (זהו מצב מעט הזוי, כיוון שהוא נמצא בביקורת רופא עור כל חצי שנה, וביקר אצלו לפני מספר חודשים כאשר הנגע היה קיים, ואז הציפורניים כנראה לא נבדקו...) אודה לך על המלצה על מומחה (הכי טוב בארץ) לכריתת ציפורן חשודה מעין זו.
אן מומחה מיוחד לכריתת ציפורניים, אולם אני בהחלט מציע להתייעץ עם רופאי עור נוספים לגבי הצורך בכריתת הציפורן. ניתן לעיתים להסתפק בבדיקה דרמוסקופית ו/או ביופסיה מחלק קטן של הציפורן. בריאות שלמה ד"ר ניר נתנזון
חיפוש מתקדם