כתם כהה על הציפורן

דיון מתוך פורום  סרטן העור ונקודות חן (שומות)

10/05/2013 | 00:05 | מאת: ע

לבעלי הופיע לפני כשנה כתם כהה על הציפורן. בהתחלה נראה דומה למכה והתבהר מעט, אך ממשיך לאורך כל הציפורן. בגודל של כ- 4 מ"מ. בביקור היום אצל רופא עור המליץ לו להסיר לחלוטין את הציפורן (כריתה כוללת פיסת עור של חצי ס"מ מעבר לציפורן) עם חשד לנגע טרום מלנומה/מלונמה. (זהו מצב מעט הזוי, כיוון שהוא נמצא בביקורת רופא עור כל חצי שנה, וביקר אצלו לפני מספר חודשים כאשר הנגע היה קיים, ואז הציפורניים כנראה לא נבדקו...) אודה לך על המלצה על מומחה (הכי טוב בארץ) לכריתת ציפורן חשודה מעין זו.

אן מומחה מיוחד לכריתת ציפורניים, אולם אני בהחלט מציע להתייעץ עם רופאי עור נוספים לגבי הצורך בכריתת הציפורן. ניתן לעיתים להסתפק בבדיקה דרמוסקופית ו/או ביופסיה מחלק קטן של הציפורן. בריאות שלמה ד"ר ניר נתנזון

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)