US אגן בדיקה אבדומינלית

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

30/11/2016 | 13:45 | מאת: עדן

היי, ביצעתי בדיקת US באגן מכיוון ובזמן וסת אני סובלת מכאבי מחזור עזים. להלן התוצאות אותן הקלידה "טכנית US גניקולוגי" (תקין שהיא זו שמבצעת את הבדיקה ומסיקה נתונים? ולא גניקולוג?) נתוני שחלה ימנית: מידות שחלה 21X35 מ"מ, הערות - הודגם ממצא צלול עם הדים אקוגניים בתוכו בגודל 24X24 מ"מ. יכול להתאים לCL. נתוני שחלה שמאלית: מידות שחלה 16X40. מרקם השחלה - תקין. דוגלס: חופשי מנוזל. כמו כן ישנה המלצה לחזור על הבדיקה מיד בתום הוסת הבאה. אשמח אם תוכלו לענות לי מה משמעות תוצאות אלו? תודה רבה

שלום רב, הממצאים הינם ממצאים תקינים שבהם רואים רחם ושחלות כאשר באחת השחלות ישנו גופיף צהוב שהינו שארית של הזקיק לאחר הביוץ. מבקשים ביקורת לאחר הוסת על מנת לודא שהממצא הינו גופיף צהוב עם מעט דמם לתוכו - אשר אמור להעלם או לקטון בהרבה לאחר הוסת. ברכה דר' יוסי הר-טוב

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה