הריון בסיכון- שאלה בנוגע לממצא ואריקס

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

07/02/2016 | 17:03 | מאת: אייל

שלום , גילו אצלי וריקס בשבוע 27 בעובי 12.5 מ"מ. היום אני בשבוע 31 וללא שינוי בגודל. בנוסף אני במעקב גדילת עובר כל שבועיים ומוניטור בגלל חלבונים שיצאו לא תקינים בבדיקת חלבון עוברי( לא החלבון העוברי אלא שני החלבונים האחרים יצאו מעט גבוהיםHCG/ATF).עשינו סקירת מערכות מקוונת, אקו לב והכל היה תקין. השאלה היא מה המדיניות של הרופאים מבחינת זירוז לידה במקרה של וריקס? בקופ"ח הרופאים אמרו לי שבדרך כלל מזרזים בין 37-38. אם זה כזה סיכון לעובר אז למה לא מזרזים עוד קודם? 35-36 ואם כבר מחכים עד 38 שבועות אז למה לא לסיים את ההריון כבר ב-40? לא מצליחה להבין את ההגיון בהחלטה הזאת ורציתי לשמוע חוות דעת נוספת לגבי העניין והסיכונים שבלחכות.בנוסף בהריון הראשון שלי גם היה לי ואריקס עם הרחבה של 10 מ"מ וזירזו אותי ב -38.האם זה תורשתי? תודה מראש

שלום, לא ידוע על קשר תורשתי בואריקס. אין תמימות דעים לגבי ואריקס ויש ויכוח לגבי הממצא עצמו ומשמעותו. ישנם מקומות שמזרזים את הלידה שבוע 36-37 בגלל שמאמינים שואריקס מסכן את העובר. לעומת זאת ישנם מקומות שלא חושבים שיש עדויות לסיכון העובר במקרים של ואריקס (מספר המאמרים הדנים בנושא מצומצם) ולכן דוחים את הזרוז ויש כאלה שלא מזרזים כלל. אין לי תשובה חד משמעית. בברכה דר' יוסי הר-טוב

08/02/2016 | 10:48 | מאת: אייל

שלמעשה מה לעשות תלוי בשיקול דעת שלי. כי אם אני יודעת שיש רופא שהוא מחמיר ויישלח אותי לזירוז ב 37 -38 אז אני אלך אליו. ואם יש רופא אחר שלא מאמין שצריך זירוז אז אני אפנה אליו. מצב קצת אבסורד שזה בידיים שלנו.

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה