מוקד היפראקוגני בחדר שמאל-מה המשמעות ? והאם יעלם?

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

31/03/2015 | 22:19 | מאת: לינדה59

מסקירה שנייה התגלה אצל העובר מוקד היפראקוגני בחדר השמאלי - מה המשמעות ? האם יכול להיעלם ומתי ? האקו לב עוברי תקין , אבל הרופא בכל זאת ממליץ על דיקור מי שפיר למרות שאני כבר כמעט בשבוע 25. עקב חששות אחרי שעברתי הפלות אני מתבלבטת אם לעשות מי שפיר (אני בת 42, בהריון בסיכון גבוה מתורמת ביצית, ואין לי עדיין ילדים ביולוגיים).

שלום. אם המוקד הינו באמת מוקד אקוגני רגיל, או כדור גולף, הממצא אינו מהווה בעיה לבבית בתפקוד או מבנה. המוקד מעלה את הסיכון לתסמונת דאון פי 1.5, ואת יכולה להחליט אם לבצע דיקור או לא לפי הסיכון שלך, כאשר חשוב לחשב לפי גיל התורמת. המוקד יכול להעלם או להשאר אך לא מהווה בעיה. בכל מקרה מומלץ יעוץ גנטי. בברכה ובהצלחה דר' הר-טוב

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה