מאכלים אסורים לבעלי חוסר G6PD

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

21/11/2000 | 10:25 | מאת: שי דודפור

שלום ===== אני בן 22 סובל מחוסר G6PD , ממוצא איראני. (לכל המשפחה יש את זה). לאחרונה אני מנסה לברר המון : אילו עוד מאכלים מלבד פול לא כדאי לנו לאכול ??? תמיד קיבלתי תשובות שאסור בעיקר פול. אבל שאלתי היא מה עוד חוץ מפול ?? ( כל סוגים של הקטניות ? חלקן ? סויה ? חומוס ? ). אודה על תשובתך.... שי.

21/11/2000 | 19:53 | מאת: ד"ר קובי שדה

אם תערוך חיפוש בפורום זה עם מילת המפתח G6PD תוכל למצוא יחסית הרבה שאלות ותשובות בנושא, אחת מהן מתייחסת למזון המותר: א. לא כל חוסר ב G6PD גורם גם לרגישות לפול ב. אין קונצנזוס מבחינת המזונות האסורים אך ממליצים לא לאכול פול, קיטניות אחרות, סויה , יינות אדומים ומי טוניק - למרות שכנראה ברוב המיקרים לא תהיה אם מזונות אלו בעיה.

26/12/2000 | 17:04 | מאת: מתן לוי

אני עושה עבודת מחקר על מחלה זו והייתי צריך אם אתה יכול לשלוח לי בבקשה חומר על מחלה זו בעברית אם אפשר. בתודה מתן לוי

29/08/2001 | 21:24 | מאת: אלמונית

שלום גם בני סובל מחוסר g6pd ואם במחקר שלך תעלה מאכלים חדשים שאסורים לאכילה אשמח נאוד אם תידע אותי תודה אני יודע שאסור לאוכל פול,חומוס,יין אדם,קיטניות, ואני יודעת שאסור להריח את הפול כי בני יש לו חוסר טוטלי ולכן אני רוצה שתידע אותי תודה רבה אנא השב הודעה

08/05/2017 | 20:42 | מאת: שמרית

היי, הבן שלי בן חצי שנה, סובל ממחסור ב G6PD אני ממש חדשה בתחום ואשמח לכל פיסת מידע לגבי סוגי מזון, אופן התמודדות אם קרה בטעות שנחשף, איך מזהים אם נחשף ללא ידיעה שלנו. המון תודה

28/12/2017 | 09:58 | מאת: מורן עזריאל

גם אני אשמח לדעת מה אלו מאכלים שאסור לילד שלי הוא בן 4 חודשיים וגם אצלו יש את G6PD ?

02/05/2018 | 10:32 | מאת: בתי

שלום, גם בני עם החוסר G6pd. בבית החולים נאמר שזה חוסר מוחלט אבל יש להימנע מפול ומספר תרופות. בדיקת באינטרנט העלתה מחקרים ודעות חלוקות לגבי שאר הקטניות. אני צמחונית ורוצה לדעת אם תזונה צמחונית משפיעה לרעה על תינוק עם G6pd? האם יש אמת בדעות ומחקרים סביב שאר הקטניות וסויה? תודה בתי

07/07/2015 | 16:51 | מאת: האם מור לשתות יין תירוש

14/03/2016 | 07:22 | מאת: יעקב

02/05/2018 | 12:50 | מאת: פרופ' נמרוד מימון

רק פולים זה הכל פרופ נמרוד מימון

10/05/2018 | 18:58 | מאת: זהרי

האם מותר פולי סויה אדממה הבת שלי בת 4 אוהבת סויה ואכלה אדממה

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה