האם ניתן לפתח רגישות לשוקולד או לאחד ממרכיביו?

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

07/11/2016 | 18:11 | מאת: olesya

שלום! אני אולסיה בת 25, מאז ומתמיד הייתי מכורת שוקולד (חלב), לפני כחצי שנה התחילו לי התנפחויות וכאבים בבטן (ממש כמו של הריון), גזים.. שילשולים ועצירויות. כמובן שפניתי לגאסטרו וקיבלתי טיפול אנטיביוטי בריפקסימין מכייון שטען שיש לי ככל הנראה חוסר איזון של חיידקים במעיים. האנטיביוטיקה בהחלט הקלה על התסמינים. אבל אני שמתי לב שכשאני אוכלת שוקולד... יש לי את אותם כאבי הבטן והנפיחויות. האם יכול להיות מצב שאני אלרגית לשוקולד או לאחד ממרכיביו? ואם כן, איך בודקים? אני לא יודעת אם חשוב לציין.. אבל פיתחתי גם רגישות לדבש עם הזמן. תודה מראש.

08/11/2016 | 09:44 | מאת: ד"ר קובי שדה

ייתכן וזה תכולת הסוכר הגבוהה שמעוררת את חיידקי המעיים וגורמת לבעיה ולא אלרגיה לשוקולד - אך אם את מתלבטת ניתן לבצע בדיקת אלרגיה למזונות כולל השוקולוד במרפאתי

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה