שאלות לגבי אלרגיה לדבורים

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

07/11/2016 | 11:36 | מאת: שי

שלום, אני בן 44 ויש לי אלרגיה לדבורים שהתגלתה לפני כ-20 שנה. לפני 20 שנה לאחר שהתגלה שאני אלרגי לאחר תגובה אלרגית חריפה עשו לי חיסונים נגד ארס של דבורים במשך שנה ולאחר מכן קיבלתי מזרק אפיפן שמידי שנה אני מחליף אותו ונושא אותו עימי. השאולות שלי הן : 1.האם עלי לעשות חיסונים מחדש כדי להקטין את הסיכוי שתהיה לי תגובה אלרגית חריפה במידה ודבורה תעקוץ אותי ? 2.במידה ואני נמצא בטיול ועוקצת אותי דבורה האם עלי להשתמש מיידית בלכ מקרה במזרק האפיפן או שעלי לחכות לראות אם אני מפתח תסמינים של האלרגיה ורק אז להזריק .

08/11/2016 | 09:56 | מאת: ד"ר קובי שדה

עלייך להגיע אלינו , למרפאת אלרגיה, לבירור מחודש שיכלול בדיקה וייעוץ לגבי הטיפול האלרגיה יכולה ב 20 שנה לחלוף או להתחזק בעיקרון המזרק משמ רק בעת חירום אם מתפתחים סימנים כמו למשל קוצר נשימה חולשה וכדומה - אם עקצה אותך דבורה ועדיין לא קרה כלום יש ליטול מיידית אנטיהיסטמינים - זה רק על קצה המזלג יש עוד הרבה ללמד אותך

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה