רמת אאוזינופילים ונטיה לאלרגיה

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

23/10/2016 | 16:09 | מאת: עלמה

ד"ר שדה שלום וחג שמח. בני בן 11. לפני כמעט שנתיים (דצמבר 2014) עשה בדיקת דם (שגרתית, לאחר שנים שלא נערכה בדיקה). אחוז האאוזינופילים וכן ערכם היו מוגברים (10.4%, 0.90). לפני כשבועיים, עקב תלונות על כאבי בטן, שוב עשה בדיקת דם, והיתה עליה הן באחוז והן בערך האאוזינופילים (19%, 1.60).שאר הספירה היתה תקינה. רופאת הילדים שלחה לבדיקת צואה (פרזיטים) שיצאה שלילית, ולמרות זאת נתנה טיפול בפלג'יל. תוך כדי הטיפול בפלג'יל, הבחנתי בתולעים בצואה שלו, לכן לאחר סיום הטיפול בפלג'יל קיבל גם וורמוקס. בוצעה בדיקת אולטרסאונד בטן – תשובה תקינה. באופן כללי – הילד נוטה לסבול ב-4-5 השנים האחרונות מאלרגיה בעיניים (אודם, הפרשות, דקירות וגירוד) בתקופת האביב-תחילת קיץ (אפריל עד יולי) שמטופלת ע"י רופא עיניים. בשל כך נבדק במרפאת אלרגיה לפני שנה, והתברר כאלרגי לקרדית אבק הבית ודשא. בנוסף, מתעורר בבקרים עם התעטשויות ותחושת גודש באף, חולפים לאחר כשעה-שעתיים מההתעוררות. שאלתי אלייך – האם סביר שהנטיה האלרגית כפי שמתוארת, גרמה לעליה כזו באאוזינופילים בבדיקה הנוכחית (19%, 1.60)ובבדיקה בדצמבר 2014 (10.4%, 0.90)?

30/10/2016 | 09:06 | מאת: ד"ר קובי שדה

ייתכן וזה קשור באלרגיה אבל לא ניתן לדעת בביטחון ואולי זה קשור גם בבעיה אחרת כולל למשל טפילים במעי

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה