אלרגיה מסכנת חיים - כן או לא?

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

09/10/2016 | 08:18 | מאת: רוני

בוקר טוב ד"ר שדה, בני אובחן בגיל 4 חודשים כאלרגי לחלב כאשר כמה שבועות אחרי שנתתי נוטרילון קיבלת פתאם פריחה בכל הגוף (ניתן במקביל להנקה). כעת על תמ"ל מיוחד. לפני כמה ימים, אחרי כמעט חודש שקיבל טחינה כמה פעמים בשבוע, כמה דקות אחרי שתי כפיות, קיבל פריחה סביב הפה וגם בצוואר (לא כמו עם החלב שהתפשט לכל הגוף בדקות ספורות!). כמובן שאלך לבדיקת אלרגולוג לוודא שזו אכן אלרגיה אבל שאלתי היא איך בעצם קובעים אם אלרגיה היא מסכנת חיים או לא? אני כל הזמן שומעת שזה השיקול למשל אם להוציא אלרגן כזה או אחר בגן, או אם להסתובב עם מזרק או לא וכו'. האלרגולוג שלנו אמר שאין צורך בשלב זה להסתובב עם מזרק (בנוגע לחלב) ומספיקות הטיפות. אשמח מאד לדעתך. תודה מראש!

09/10/2016 | 16:01 | מאת: ד"ר קובי שדה

ככל שהאלרגיה חמורה יותר כך הסיכוי גדול יותר לסכנת חיים חומנרת האלרגיה נקבעת עיי עוצמת התגובה בבדיקות, מה קרה בעת הטעימות ותכונות הילד ... הוועצי ישירות ברופא האלרגיה שלכם

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה