אי סבילות לחלב- תינוק בן 10 ח'

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

06/10/2016 | 22:08 | מאת: יעל

שלום, אנסה לקצר: מיד לאחר הלידה בני קיבל סימילאק (ללא הנקה כלל) אך ראינו כי יש לו רפלקס הקאה (בלי ההקאה עצמה) לאחר כל ארוחה. שבועיים לאחר הלידה, בעקבות ייעוץ גסטרו + רופאת ילדים הומלץ לעבור לנוטרימיגן. השינוי עזר והתסמין פסק. בגיל 4 ח' נבדק ע"י אלרגולוג- טסט שלילי לחלב. הוסבר לנו על אפשרות לאי סבילות והומלץ לנסות חלבי ולבדוק תגובה. נתתי לו בבת אחת 150CC סימילאק חלבי פעם אחת וכעבור שעה החל להקיא עד כדי התייבשות ואפטיות. באותו יום אושפז לחמישה ימים עם דלקת כלשהי במעיים (לא מצאו חיידק ספציפי), אך היתה לו חמצת וטופל אנטיביוטית. נלחצנו מאד ובאנו אליך לבדיקה. ערכת טסטים לחלב, ביצים ובוטנים- שלילי. המלצת לנסות עוגות טבולות בחלב א ולנסות חלבי במרפאתך בגיל שנה. לקראת תחילת המעון ניסינו בשתי סיטואציות לתת משהו חלבי: פעם אחת קיבל כפית אחת של יוגורט אקטימל וכעבור 4 שעות הקיא פעמיים. לאחר שבועיים ניסינו כפית אחת של דניאלה- כעבור שעתיים הקיא המון והגענו למוקד. סברתי שהתייבש אך נבדק ושוחרר מיד. שאלותיי: 1. אם אכן סובל מאי סבילות לחלב, מתי צפוי העניין הזה לעבור? בבדיקות האלרגיה אין לו כלום, אך התגובות שלו לא טובות לניסיונות למתן חלב... 2. האם רצוי לערוך לו בדיקת לקטוז?

08/10/2016 | 13:07 | מאת: ד"ר קובי שדה

אי סבילות לחלב יכולה להשאר גם לכל החיים אך היא מתמתנת עם הגדילה - לא ניתן לחזות מתי היא תתמתן . בתינוקות זה מאד נפוץ וחמור יחסית ולקראת גיל שנתיים זה מתמתן בד"כ בדיקת לקטוז לא תעזור ....

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה