תחושת יובש בתוך הגרון

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

21/08/2016 | 09:31 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, בת 58. לא מעשנת, לא לוקחת כדורים, לא אלכוהול, אין רפלוקס, אין צרבת, רזה. אלרגית לקרדית אבק הבית למרות שאין סימפטומים אלרגיים. יש רק אף סתום וליחה, אך יחד עם זאת שהאף סתום נושמת היטב דרך האף. קיבלתי טיפול בתרסיס אף השתמשתי מידי פעם ללא הקלה. כעט כבר למעלה מחודש וחצי שיש לי תחושה של יובש בגרון/ואקום, כאילו ואין לי תחושה של רוק בתוך הגרון, אני מגדירה את זה תחושת יובש בגרון. פניתי לבדיקה אצל רופא א.א.ג. מומחה לכירורגיה של הגרון ומיתרי הקול, הפרעות בליעה, נחרה ודום משימה בשינה שציין בדיקה גופנית: פה ולוע תקינים כמות רוק תקינה, ללא יובש ריריות. אף - קונכות כחלחלות חיוורות, סטיה קלה של המחיצה. בסיב אופטי - נזופרינקס תקין כל חלקיו. היפורינקס ולרינקס תקינים לחלוטין ללא ממצא פתלוגי כלשהו. לגבי האף - נתן תרסיס אבאמיס לנסות חודש ימים. רציתי לשאול מה דעתך: האם יכול להיות שתחושת היובש בגרון יכולה להיות כתוצאה מהממצא באף - קונכות כחלחלות חיוורות,סטיה קלה של המחיצה? שוב אזכיר אלרגית לקרדית אבק הבית בלבד. שאגב לא הבנתי מה זה? האם הכוונה היא לנזלת אחורית? אך חשוב לי להבין האם ייתכן שהיובש בגרון יכול להיות מכזה דבר? אציין שוב שעד לפני חודש וחצי לא הרגשתי כזה דבר, והנזלת שקיימת לי באף אני מרגישה אותה כבר שנה . אנא תשובתך וסבלנותך האדיבה בברכה

21/08/2016 | 09:56 | מאת: ד"ר קובי שדה

אולי זה קשור באלרגיה - לא בטוח - קשה לדעת. אולי זה עקב בעיה אחרת. אם זה לא מסתדר פני אלינו ישירות קשה לדעת רק ממה שאת מתארת... www.allergynet.co.il

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה