גרד באזור הסנטר לאחר צביעת הזקן

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

16/08/2016 | 02:31 | מאת: נתי

שלום אני משתמש מזה תקופה בצבע לשיער אפור בזקן של חברת ג'אסט פור מן. אני מרגיש קצת גרד באזור הסנטר והעור שבאזור הלסת התחתונה עד הצוואר. לאחר הצביעה אתמול ממש נתקפתי בגרד בסנטר ובכל האזור של הלסת התחתונה. אך בלחיים ובשפם לא היה כלל גרד. אין אדמימות, אין קילופי עור, הכל נראה רגיל (עד כמה שאני מצליח לראות מתחת לזקן), רק גרד. הגרד ממשיך גם היום. (בעבר סבלתי מגרד באזור הסנטר, אז היה לי קשקשים, כיום אני משתמש בקביעות בשמפו נגד קשקשים, ואין לי). רציתי לשאול: א. האם זו תגובה אלרגית או תוצאה של שימוש לא נכון? ב. האם יכול להיות תגובה אלרגית שבאה לידי ביטוי רק בגרד ובלי אדמומית? ג. אם זו אלרגיה, למה הגרד רק בסנטר ובכל התחתית שבאזור הלסת התחתונה, כשבלחיים ובשפם אין גרד? ד. האם יש קשר לכך שלפני הצביעה חפפתי את הראש והזקן עם שמפו? ה. מה יכול להרגיע את הגרד? והמלצות כלליות, איזה סבון מתאים לפנים? איזה שמפו מומלץ להשתמש לזקן במקרה שלי? תודה

16/08/2016 | 08:29 | מאת: ד"ר קובי שדה

אני לא יכול להיות בטוח למה אתה מתגרד , רק עפי מה שסיפרת, אבל בהחלט ייתכן וזו התחלתה של אלרגיה - כשהיא רק מתחילה זה עשוי להיות רק גרד חלקי אתה חייב לבצע בירור או בדיקת אלרגיה לפני הצביעה הבאה שכן התגובה השנייה עשוייה להיות חזקה בהרבה אין לי טיפים אחרים - תשתמש בתמרוקים מחברות טובות שיש בהם פירוט של המרכיבים חפש מאמר שלי על אלרגיה לצבעי שיער באתר www.allergynet.co.il יש שם גם פרוטים על המרפאה והבדיקות

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה