אסטמה אלרגית לא מאוזנת בשירות צבאי

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

07/05/2016 | 01:09 | מאת: אנונימי

שלום רב , התגייסתי לפני מספר חודשים , אני מאובחן כחולה אסטמה מילדות , לפני גיוסי לשירות הצבאי האסמה לא הטרידה אותי יותר מדי , היו התקפים אך היא הייתה מאוזנת בצורה יחסית , לאחר שהייתי חוזר מפעילויות שטח הייתי סובל מהתקפים ודלקות בריאה , מספר ימים לאחר תחילת הטירונות האסטמה שלי החלה להחמיר עד שהמשאפים הפסיקו לעבוד ונזקקתי לונטולין עד 5 פעמים ביום , הגעתי פעמיים למיון עקב התקפים , נפגשתי עם מומחית ריאות בקפלן , היא עשתה לי מספר בדיקות בהם קבעה כי יש לי אסטמה אלרגית שאינה מאוזנת (IGE-850) , כל זה לאחר טיפול מקסימאמלי באנטיביוטיקה , סטרואידים , משאפים והמון אינהלציות , והיא נתנה לי המלצה לועדה רפואית על סעיף ליקוי מסוים (כנראה אסטמה אלרגית לא מאוזנת) כרגע אני פרופיל 64 , אני לא מצליח לישון בלילות עקב קוצר , שורף לי באופן קבוע בריאות ואני סובל באופן קבוע מקוצר נשימה כאשר לא תמיד שומעים צפצופים , כל זאת גם בבית בגימלים , רציתי לשאול לדעתך מה יהיו תוצאות הועדה הרפואית ? והאם תוכל להמליץ לי מה לעשות ?

10/05/2016 | 12:37 | מאת: ד"ר קובי שדה

תוצאות הועדה תלויות במה שרשמה להם הרופאה הנ"ל. עליך לפנות לרופא מומחה לשם בדיקות אלרגיה (אסתמה היא מחלה אלרגית) ולשדרג את הטיפול במקביל

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה