אלרגיה במקום העבודה

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

24/11/2015 | 22:35 | מאת: ליהי

עקב אילוצים במקום העבודה, הועבר מקום הישיבה שלי מהמשרד לחדר מלאכה לייצור תכשיטים. עבודות הצורפות שנעשות בחדר זה כוללות שיוף וניסור מתכות שונות וכן הלחמה של מתכות אלו. מיד כשעברתי לחדר זה הופיעו פריחה וגרד בגוף ואודם וגרד בעיניים. לאחר שעות העבודה ובסופ"ש הפריחה נעלמה. בעבר אובחנתי כאלרגית לקרדית אבק הבית, נוצות, פרוות חתולים וכו'. האם ניתן לאבחן את גורם הפריחה במקום העבודה? (בינתיים נאלצתי לעזוב). חשוב לציין כי המגע במתכות לא גרם לתופעות הנ"ל, רק השהות במקום בזמן ביצוע הפעולות שציינתי. תודה מראש.

25/11/2015 | 09:03 | מאת: ד"ר קובי שדה

אם לא היה זה עקב האבק בחדר הרי שניתן לבצע בדיקות אלרגיה גם לחומרים הנמשמים להלחמה ומתכות וכדומה ... הבדיקה מבוצעת כבדיקת "מדבקות" במרפאתי או בכל מרפאהת אלרגיה מתקדמת

28/11/2015 | 18:17 | מאת: ליהי

נבדקתי ע"י אלרגולוג בקופ"ח. הוא השתמש במדבקות שנקראות: "True Test" "patch test for contact dermatitis" panel 1+panel 2 למיטב הבנתי נבדקה האלרגיה למגע בעור וזה לא המקרה שלי. מה גם שלא מצאתי שם סוגי מתכות, למעט ניקל,פוטסיום וקובלט, מתכות שאינן רלוונטיות עבורי. האם במרפאתך יש אמצעים לבדוק מתכות אחרות וחומרים להלחמה שגורמים לפריחה מיידית (לא במגע ולא כעבור יומים שלושה אלא רק בזמן החשיפה) ? תודה.

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה