חשש לאסטמה ברונכיאלית

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

05/10/2015 | 13:22 | מאת: מירי

שלום , אני בחורה בריאה בד"כ לפני כחצי שנה התחלתי לחוש מעין חירחורים בצידי הריאות בצלעות למטה בזמן שכיבה על הגב .חירחורים אלו קרו בנשימה-שתיים הראשונות שהייתי לוקחת לאחר שכיבה ממושכת על הגב או קימה.הייתי אצל 3 רופאים לאחר בדיקה של סטטוסקופ קבעו שהריאות נקיות ושהכל בסדר. בחודשיים האחרונים יש לי ליחה המתגברת משבוע לשבוע ולפעמים מתבטאת בהתקפים שקשה לנשום או התקררות זמנית ולאחר מכן זה עובר . לפני שבוע וחצי התחיל לי שוב התקף כזה[חשוב לציין שהליחה שקופה-לבנה ולא צמיגית מדיי וניסיון טיפול עם מוקוליט לא עזר] הלכתי שוב לרופא -הפעם אחר- והוא הקשיב לריאות ואמר שיש לי תחילה של אסטמה ברונכיאלית.נתן לי RULID 150 MG וסימבקור 160 MG ל10 ימים.הסימבקור התגלה כגורם קוצר נשימה אצלי לכן הפסקתי בהוראת הרופא.והRULID עזר בטיפה אך אני כבר ביום ה7 לטיפול ויש לי כמויות ליחה גדולות .נוזליות ולא צמיגות שגורמות לי לרצות לכייח אותם ובזה זה גורם לי לקוצר נשימה [פחות מזה שהסימבקור עשה] וגם לתחושת דגדוג בסימפונות כאשר אני לוקחת נשימה עד הסוף.ובנוסף יש לי קוצר נשימה כאשר אני עושה הליכה מהירה או איזה מאמץ פיזי[וזה לא היה ככה עד לפני שבועיים] אני מיואשת, על סף פאניקה. נאמר לי שאני צריכה להתפטר מהכלב שלי בבית ולנקות אבק כל יום ולא להיות בסביבה של עישון. אשמח לעזרה וייעוץ, תודה מראש.

05/10/2015 | 13:32 | מאת: מירי

והחירחורים שכתבתי עליהם ממשיכים אך יותר למעלה בסביסות מרכז הריאות ולא רק בשכיבה ובאופן יותר תכוף. אשמח לייעוץ ועזרה, אני על סף ייאוש. תודה מראש.

07/10/2015 | 00:57 | מאת: ד"ר קובי שדה

אני לא יכול לאבחן את מצבך מרחוק אך אין ספק שעלייך להגיע אליי או לכל רופא מומחה דומה לבירור וטיפול.... ייתכנו כמה וכמה אפשרויות למצבך.... Www.allergynet.co.il

07/10/2015 | 13:10 | מאת: מירי

תודה רבה על תשומת לבך, תוכל בבקשה למקד אותי [כדי שארגע] האם מדובר באפשרויות שונות של אלרגיה או משו חמור יותר ? לדעתך? [אני בת 26 , לפני יומיים הייתי במיון בגלל קוצר נשימה עשו לי רנטגן אמרו שהכל בסדר, ואני מאילת]

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה