גרד, פריחה ויובש בעור

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

29/07/2015 | 03:34 | מאת: דפנה

לד"ר שדה שלום, מידי קיץ אני סובלת מתופעות קשות של גרד, צריבה, פריחה, ויובש בעור. זה בא לידי ביטוי בצורות שונות בחלקי גוף שונים. בחלק הפנימי של המרפקים מדובר בגרד עז ואודם של העור, בצריבה חזקה, יובש, העור היבש נמתח ו"מתבקע" ואז מתקלף. גם קילוף העור גורם לכאבים. בקפלי עור אחרים, כמו בתי שחי, מפשעות, החלק האחורי של הברכיים ועוד, התופעה דומה אך פחות חמורה. על הבטן, החזה והגב מדובר בנקודות אדומות ומגרדות. ניסיתי משחות שונות שנרשמו לי ע"י רופאים, כמו קרם פוסיקורט או אפלומיצין, אולם הן אינן עוזרות לרוב. הקלה מסויימת אני משיגה במריחת וזלין, או משחת תינוקות (פסטה). לעיתים, אני לוקחת גם כדור לורסטין. אבל אני לא באמת מרגישה הבדל איתו. האם ייתכן שמדובר באלרגיה? האם ייתכן שאני אלרגית לזיעה שלי? (התופעה מתחילה לחלוף כאשר יש ירידה בחום ובלחות, שאז יש גם ירידה ניכרת בהזעה. תודה מראש.

29/07/2015 | 09:01 | מאת: ד"ר קובי שדה

זה נשמע כמו "דרמטיטיס" ייתכן דרמטיטיס אטופית או דרמטיטית אלרגית ממגע - בכל מיקרה חשוב שתבצעי בירור אלרגי קראי על כך באתר www.allergynet.co.il בהצלחה

29/07/2015 | 17:13 | מאת: דפנה

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה