Chronic Spontaneous Urticaria

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

27/07/2015 | 20:35 | מאת: טליה

שלום, לבני (בן שנתיים וחודש) לפני למעלה מחצי שנה התחילה להופיע פריחה באזורים שונים בגוף, תחילה היה מדובר בנקודות קטנות ואח"כ בכתמים גדולים. פריחה לא הוותה מטרד. בנוסף לפריחה, מספר פעמים הוא התעורר עם נפיחות באזור מסויים (פנים, איבר מין ורגליים). מלבד פריחה ונפיחויות לא היו שום תופעות לוואי נוספות. אלרגולוג ילדים איבחן את מצבו כ-Chronic Spontaneous Urticaria. בדיקות דם שלו יצאו תקינות. דיקת אלרגיה היחידה שנעשת הייתה לבשר בקר ויצאה שלילית. הטיפול שניתן לו 2.5 מ"ג של desloratadine פעמיים ביום עד להעלמות פריחה למשך שישה שבועות ואז ירידה הדרגתית במינון התרופה. הוא מטופל כבר חודש וחצי. בימים הראשונים, הפריחה נעלמה לחלוטין. באיזשהו שלב התחלתי לראות נקודות קטנות במקומות שונים בגוף ולאחרונה אני מתחילה לשים לב שהנקודות מתחילות להיות יותר גדולות. אם להשוות למה שהיה לפני הטיפול, יש משמעותית פחות נקודות וגודלם יותר קטן. האם זו תגובה תקינה? האם לדעתך יש צורך לשנות את שיטת הטיפול? האם יכולה להיות סיבה אחרת לפריחה ולא האבחנה שניתנה לו? תודה!

29/07/2015 | 08:57 | מאת: ד"ר קובי שדה

הסירופ אינו מביא להחלמה אלא לרגיעה בלבד אך כמובן שתתכן הבראה מלאה עם הזמן יש להמשיך במעקב ולשקול הרחבת הבירור במידה ויש החמרה או חוסר תגובה קשה לי מפה לאבחן או לדעת בדיקות מה כדאי לעשות ולבדוק יש צורך בפגישה פנים מול פנים לשם ייעוץ ב ה צ ל ח ה

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה