קורטיקוסטראודים ודלקת בנרתיק

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

20/05/2015 | 11:13 | מאת: בהירה

שלום מזה כחודש וחצי נוטלת מדי יום אבאמיס ורלבר לטיפול בתופעות של נזלת אלרגית כרונית ואסתמה שמתפרצת מדי פעם כתוצאה מכך. אלא שאני מתרשמת שלקיחה משולבת של 2 התרופות הנ"ל מייצרת דלקת כרונית בנרתיק (קנדידה). אמנם מאז שהתחלתי לקחת את 2 התרופות, אין לי תופעות בכלל של אלרגיה, אלא שכבר חטפתי פעמיים תופעות של דלקת וזה לא קרה קודם. בשנים האחרונות עשיתי הפסקות ארוכות בשימוש במשאפים סטרואידים, ואז סבלתי מאף סתום ונזלת אלרגית כרונית, אבל בלי קנדידה. אז מה עדיף? אולי אפשר להקטין המינון, או לוותר על הרלבר מאחר ואין לי אסתמה פעילה? תודה , בהירה

21/05/2015 | 18:09 | מאת: ד"ר קובי שדה

בכלל לא בטוח שיש קשר ביו התרופות לקנדידה אך בהחלט ניתן לצמצם את המינון כולל הרלבר במידה ומצבך יציב וטוב כמובן שבהנחיית רופא ולא באינטרנט

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה