בדיקת מאמץ ריאה

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

22/04/2015 | 03:36 | מאת: גילי

אז לאחר שביקרתי שוב אצל רופא הריאות ללא הטבה ממשית עם הטיפול שנתן, הספירומטריה הורעה משנה שעברה בה הערך היה 99 אחוז וכעת 72 ובבדיקה "PFT מהיום, חסימה קלה-בינונית, ניפוח יתר קל, דיפוזיה תקינה, ריאות-צפצופים אינספרוטירים עדינים". רופא הריאות שלי נתן לי לעשות את הבדיקות הבאות: 1.מבחן מאמץ ריאתי מורכב (progresssive exercise). 2.בדיקת כוחות הנשימה לחצים מקסימליים (MIP\MEP). אשמח למידע על שתי הבדיקות ובעיקר על בדיקת המאמץ,איך הן מתבצעות בדיוק ומה אורכן? מה דעתך על הממצאים בבדיקה שלו-ממה הם עשויים להגרם ועוד אחרי הגברת מינון הסימביקורט?

22/04/2015 | 03:42 | מאת: גילי

בת 21, מעולם לא עישנתי אבל כן מעשנת פסיבית הרבה מהמשפחה, אסתמה מגיל 12 שהייתה יציבה לחלוטין מאז עם כ2-3 התקפים בשבוע. ביקרתי אצלו בגלל החמרה במצב הנשימה שלי (לא בטוח שבגלל האסתמה דווקא כי אין ממש קושי בלהוציא אוויר אלא יותר להכניס ותחושת חוסר חמצן) מאוגוסט כשהסימביקורט לא ממש עזר לי (מה שאף פעם לא קרה) והייתי חייבת לפנות למיון 3 פעמים עד ספטמבר. כאמור מאז אוגוסט כמעט כל יום התקף, מינימום 5 ימים בשבוע. האם זה נשמע יותר כמו בעיה סרעפתית או המודינמית? אקו לב מאוקטובר תקין.

22/04/2015 | 08:46 | מאת: ד"ר קובי שדה

איני יכול לדעת רק ממה שכתבת - מהו הגורם לקוצר הנשימה אצלך... את האיבחון אני עושה במרפאה לא באינטרנט (: הבדיקות דומות לתפקודי ריאה רגילים אך הם כוללים גם בצוע מאמץ ובצוע אקג ובדיקות לב ולחץ דם בעת המאמץ שעה קלה אורכן

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה