אלרגיה למוקסיפן?

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

30/03/2015 | 12:13 | מאת: נועה

שלום, ד"ר! קיבלתי בעבר את התרופה "מוקסיפן" לחיידק בגרון. נטלתי את התרופה במשך 9 ימים (3 פעמים ביום), ולא היו שום תופעות לוואי. ביום האחרון לנטילת האנטיביוטיקה, אחרי נטילת הכדור הראשון או השני (כבר לא זוכרת) הופיעה פריחה מגרדת בידיים וברגליים. זו הייתה פריחה שפשטה על כל הגפיים והייתה מגרדת מאוד. תוך שעה-שעתיים היא חלפה כמו שבאה... הרופאה אמרה שזה מוזר לה מאוד, כי לו הייתי רגישה למוקסיפן - הפריחה הייתה אמורה להופיע כבר אחרי הפעם הראשונה שלקחתי אותו. ליתר בטחון אני מוגדרת מאז כרגישה למוקסיפן. מסקרן אותי אם אני באמת רגישה לתרופה, ואם כן - למה התגובה הופיעה רק ביום האחרון? אגב - לשניים מהאחים שלי יש רגישות ברורה למוקסיפן.

06/04/2015 | 17:25 | מאת: ד"ר קובי שדה

הרופא/ה שלך טועה - לרוב האלרגיה מופיעה לראש/ונה לאחר 7-10 ימים מתחילת הטיפול זה הזמן שלוקח למערכת החיסון לפתח נוגדנים למוקסיפן

09/04/2015 | 14:31 | מאת: נועה

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה