תופעות שונות של גרד

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

30/03/2015 | 10:04 | מאת: מישהי

שלום, יש לי כל מיני תופעות שונות של גרד שהחמירו מאוד בחודשים האחרונים. עד שאני אפגוש את הרופא עור, אשמח לשמוע הסברים אפשריים (האמת לא יודעת אם זה הפורום המתאים)... תופעה ראשונה- לפעמים כשאני הולכת בחוץ, אפילו הליכה של דקה שתיים, הירכיים מתחילות לגרד בצורה קיצונית ובלתי נסבלת. בגלל שזה כל כך חמור, אני נאלצת לעצור איפשהו ופשוט לגרד בכל הכוח. עכשיו זה נעשה חמור יותר. הגרד לא עובר במשך הרבה מאוד זמן (יש שיפור מסוים אומנם) והוא גם מתפשט לשאר הגוף. שמעתי שיכול להיות קשר למזון, אבל זה קרה לי בצורה חמורה בבוקר שבו הלכתי לעשות בדיקת דם (לאחר צום). תופעה שנייה- כשאני יוצאת ממקלחת חמה או כשאני מזיעה, מגרד לי הגוף גם כן, ופה זה הכי חמור בשוקיים. במקרה הזה לאחר שאני מגרדת נוצרים לי סימנים ורודים בשוקיים שלוקח להם חודשים לעבור לגמרי. תופעה שלישית- אני נוטה לסבול מיובש בעור. בימים הקרים שהיו, הכפות ידיים שלי דיממו כל הזמן. היה לי יובש בשפתיים, קצת דם באף, יובש בעיניים שהחמיר, קילופים של עור מאזור הגבות ובקרקפת, וכמובן, גרד בכל הגוף וגם עקצוצים משונים. במקרה הזה הגרד היה הכי חמור בלילה ובאזור הפנים, אוזניים, עורף וגב. אני עדיין סובלת כל הזמן ברמה מסוימת ומשתנה מגרד בכל הגוף. אשמח לכל עזרה שהיא. תודה!!!

06/04/2015 | 17:23 | מאת: ד"ר קובי שדה

כן זו בהחלט בעייה ידועה ששלושת הצורות שתיארת קשורות זו בזו בד"כ רופא העור מתקשה לעזור כי מדובר בעצם בבעיה אלרגית של העור אזס אם לא יהיה שיפור פני אלינו\ בהצלחה ד"ר קובי שדה מומחה לאלרגיה

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה