אלרגיה לחלב בגיל שנה

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

26/03/2015 | 12:40 | מאת: אמא מודאגת

שלום, שלושה חדשים. הוא נמצא במעקב המטולוגי בעקבות נויטרופילים והמוגלובין נמוך. בביה"ח ביומיים שלאחר הלידה קיבל ארוחה או שתיים של מטרנה חלבית ומאז ינק מלא עד גיל חצי שנה, שאז הוספנו מוצקים, אך ללא מאכלי חלב. לאחרונה חשפנו אותו למוצרי חלב. במעדנים, גבינות, מאכלים מבושלים שמעורב בהם חלב אין בעיה. בפעמיים שטעם חלב ניגר הוא הקיא כעבור בערך כחצי שעה-שעה. בפעם השניה היה לו פצעון לבן עם אדמומית מסביב. לאחר ההקאה נעלם הפצעון. קבלנו הפניה ואנו מחכים לתור. יש לי שתי שאלות:1.האם מותר לו לאכול מאכלי חלב שלא גורמים לו לבעיות עד אז או שעדיף להמנע. 2. אני עדיין מניקה 3-4 פעמים ביום. האם עלי להמנע ממאכלי חלב? תודה רבה.

27/03/2015 | 10:02 | מאת: ד"ר קובי שדה

איני בטוח שזו אלרגיה (פצעון ? אחד ?) אבל בכל מיקרה יש להמנע אל תסחבו את זה יותר מדי זמן ... פנו בהקדם למרפאה לאלרגיה לבירור והדרכה

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה