חומרים שכיחים שעשויים לגרום לקשיי נשימה

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

24/03/2015 | 13:52 | מאת: עדי

שלום מזה חצי שנה שבן הזוג שלי סובל מקשיי נשימה באים והולכים. התחושה היא לא של התקף אסטמה (היה לו בילדות - זה לא המצב כעת) מה שהוא מתאר זה קושי לסיים את הנשימה, תחושה של חוסר אוויר. מכיוון שזה בא בהתקפים ויש ימים ואפילו שבועות רצופים שהוא סובל מהתופעה לעומת כאלה שאין לה זכר, רוב הרופאים סבורים שמדובר בבעיה פסיכוסומטית ומשהו שצריך לטפל בו ברמה המנטאלית. גם את זה הוא עושה אבל העובדה היא שזה לא עוזר... אני מתחילה לחשוב שמדובר באלרגיה או רגישות לחומר מסוים. אילו חומרים כימיים/טבעיים עשויים לגרום לתגובה כזו? האם יש משהו שקשור בדגים ועלול לגרום לזה? לדעתי זה קורה לו בעיקר אחרי אכילתה מרובה של דגים. תודה רבה מראש

27/03/2015 | 09:59 | מאת: ד"ר קובי שדה

מדובר בעיקר בחומרים טבעיים כמו אבק עובש אבקנים נוצות ופרוות אך לעיתים גם חומרי כימיים כמו חומרי צבע או חומרים תעשייתים. מזון הוא גורם נדיר לסוג כזה של בעייה פנו למאפטת האלרגיה לבירור : www.allergynet.co.il

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה