אלרגיה למזון

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

26/02/2015 | 09:32 | מאת: שלי

שלום ד"ר שדה, מתייעצת איתך פה המון אז המון תודה.. ביתי בת שנה ושלושה חודשים עם אלרגיה לבוטנים שהתגלתה בגיל 7 חודשים.. חודש הבא אנחנו הולכים לעשות בדיקה נוספת לבירור מצב האלרגיה. בגלל האלרגיה לבוטנים יש לי חשש לתת לה את כל סוגי האגוזים זה נובע מפחד נטו ולא בגלל תגובה שהיתה בעבר... בבדיקת הראסט שעברה בדקו מזונות שונים בנוסף לבוטנים (בוטנים יצא 1.4) ובסביבת האגוזים בדקו Pecan F201 הכל יצא קטן מ-0.1 למעט הבוטנים כמובן. יש לציין שבעבר (אחרי ביצוע הבדיקה) ביתי אכלה עוגת הבית קנויה בראוניז שעליה יש אגוזים (כמובן שהורדתי אותם אבל הם נקנים יחד)... 1. שאלתי האם יש ממה לחשוש בנתינת אגוזים ואם לא איך כדאי לתת ובאיזה שעות? 2. אם היתה אלרגיה האם היתה מתגלה כשאכלה את העוגה- למרות שהורדתי את האגוזים? תודה רבה

26/02/2015 | 12:09 | מאת: ד"ר קובי שדה

למרות שלדעתי במיקרה שלכם אין אלרגיה לאגוזים רצוי לא לסמוך על בדיקת הרסט ולבצע בדיקה עוריתמ כולל גם לקשיו ופיסטוקים

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה