אורטיקריה בהריון- שבוע 7

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

24/02/2015 | 11:04 | מאת: נעמה

שלום, אני בהריון שני בשבוע 7. מיום שבת יש לי פריחה נוראית וקשה בכל חלקי הגוף. נאמר לי שמדובר באורטיקריה, (לא ברור לי בדיוק ממה זה נובע כי לא אכלתי שום דבר שונה ולא החלפתי שום סבון או איפור).זה פעם ראשונה שזה קורה לי. הגירודים בלתי נסבלים. נתנו לי אנטי היסטמין בשם לוראטאדין שלא עזר בכלל ואז נתנו לי prednisone . הבנתי שזה סטרואיד. אני לוקחת כבר 3 ימים 40 מ"ג כל יום וזה עוזר חלקית. הפריחה נרגעת ואז חוזרת. אני מאוד סובלת ולא יודעת מה לעשות . נאמר לי לקחת את הprednisone במשך חמישה ימים ולהוריד בהדרגה את המינון. כמה שאלות: האם התרופה יכול להזיק לעובר? האם היא מותרת בזמן הריון? למה היא לא מסייעת באופן טוטאלי? האם יש לך המלצות אחרות או טיפול אחר מומלצ למצבי? תודה רבה, נעמה

24/02/2015 | 20:31 | מאת: ד"ר קובי שדה

הטיפול בפרדניזון כמובן שאינו מומלץ אלא אם אין כל ברירה לכן פני בהקדם אליי או לכל רופא מומחה לשם בירור וטיפול ב ה צ ל ח ה

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה