אלרגיה לבוטנים

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

29/01/2015 | 10:12 | מאת: שלי

שלום רב, בעבר כבר התייעצתי פה- ביתי אלרגית לבוטנים (גילינו זאת בגיל 8.5 חודשים בבדיקה עורית לאחר שהופיע אודם בפנים אחרי במבה). בבדיקת דם יצא 4.3 וחודשיים אחרי יצא 1.4 (גיל 10.5) את הבדיקה הנוספת עשינו כיוון שלא נלקחה דגימה מספיקה לבירור אלרגיה למזון בבדיקה הראשונה. שאלתי היא באיזה גיל יש לעשות בדיקה נוספת לבירור מצב האלרגיה ואיזה בדיקה יש לעשות עורית או דם או שתיהן? תודה

01/02/2015 | 11:20 | מאת: ד"ר קובי שדה

בקצב הזה עיש סיכוי שהאלרגיה תחלוף אפשר לבצע בדיקה כל 3 -12 חודשים עפי המהלך והכוונת הרופא שמטפל בכם רצוי להתחיל בבדיקה עורית זה קל פשוט ואמין יותר

02/02/2015 | 15:07 | מאת: שלי

תודה על תשובתך, במידה ואעשה בדיקה נוספת בקרוב ועדיין יהיו נוגדנים ואלרגיה פעילה. עצם הבדיקה לא יגרום לכך ש"נפריע" לגוף בתהליך וכך יווצרו נוגדנים נוספים?? אפשט את שאלתי...: בהנחה ובע"ה האלגיה של ביתי תחלוף... האם בדיקות עוריות (חושפים את העור לאלרגן) כשעדיין קיימים נוגדנים גורמות ליצור נוגדנים מוגבר לעומת בדיקות כשאין נוגדנים (הגוף כבר לא אלרגי) ולכן גם לא יחודשו הנוגדנים? שוב תודה וסליחה אם השאלה קצת מטופשת חשוב לי להיות בקיאה בנושא כמה שאפשר לפני שאני פועלת...

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה