אלרגיה לאגוזים

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

28/01/2015 | 22:34 | מאת: שרה

שלום, בבדיקה עורית לאלרגיה לבני כשהיה בערך בן שנה התגלתה אלרגיה חחלב, ביצים, בוטנים, אגוזים ושקדים. היום בני בן שנתיים ו3 חודשים ובטסט עורי הוא אובחן כאלרגי לחלב, בוטנים וביצים ולא לשקדים ואגוזים. בבדיקת דם התגלה שאין לו אלרגיה לביצים ואחרי מבחן תגר הוא יכול לאכול ביצים. מכיוון שמעולם לא אכל אגוזים עשינו תגר ואחרי 2 כפיות של אגוזי מלך מרוסקים במעדן התנפחה לו השפה והמבחן הופסק. הוא קיבל פניסטיל. איך ייתכן שהבדיקה העורית הראתה שאין אלרגיה והוא פיתח תגובה אלרגית? אם אני אתן לו כל יום קצת אגוז במעדן האם הוא יפתח עמידות לזה? האם התגובה האלרגית רק אחרי 2 כפיות מראה שהאלרגיה חלשה? תודה

01/02/2015 | 11:17 | מאת: ד"ר קובי שדה

במיקרה של אגוזים ידוע הוא שהבדיקה אינה אמינה ולכן אנו מבצעים זאת עם אגוז טרי בד"כ אך לא ישיר טעימה .... לגבי שאר השאלות - הכל ייתכן אך בכדי להחליט מה כדאי יש לבדוק ולקבל יותר אינפורמציה ולהדריך אותכם בהתאם - זה לא לעצות בפורום....

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה