בדיקת אלרגיה לחלב

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

15/12/2014 | 12:56 | מאת: שירה

בני (בן שנתיים וחצי) ביצע בדיקת Rast לפני שנה בשל יציאות מרובות והקאות (לאחר רקע של רפלוקס קשה) התוצאה היתה: Beta Lactoglobulin: 1.8 Ig-E TOTAL: 1208 תבחיני עור יצאו שליליים. לאחר מניעת חלב התמעטו ההקאות ולאחר הפסקת סויה הן פסקו. לקראת בדיקת גסטרוסקופייה לשלילת דלקת ושט אאוזינופולית חשפנו אותו שוב לחלב למשך חודשיים. במהלך החודשיים הללו הילד הקיא מידי פעם וסבל משיעולים רבים עד קוצר נשימה (נזקק להינהלציות כמה פעמים בשבוע, שיעול קשה אחרי ריצה ונשמעו צפצופים בבדיקה אצל הרופאה). לפני כ- 3 שבועות בצענו גסטרוסקופיה בבית חולים שניידר. נאמר לנו שבבדיקה לא ראו בעיה אך יש להמתין לתוצאות הביופסיה. במקום נלקחו בדיקות דם כולל בדיקות אלרגיה. התוצאה של g-E TOTAL: 3175 בדיקות האלרגיה לא התקבלו בשל דם המוליטי. לאחר הבדיקה הפסקנו חלב וקוצר הנשימה נעלם. בכל מקרה, שמחתי שהרופאים בקשו לחזור על בדיקות ה Rast משום שההתרשמות שלי היא שהיתה החמרה המצב משום שכתינוק היו שיעולים והתקפים מידי פעם אבל לא בתדירות הגבוהה לאחר החשיפה החדשה לחלב.לכן אני מאוד מעוניינת לדעת האם יש החמרה במצב האלרגיה משום שאני מבינה שהתוצאה לפני שנה אבחנה אלרגיה ברמה לא מדאיגה. שאלתי היא מה לעשות אם בדיקות האלרגיה?! האם כדאי לחזור עליהם במסגרת קופת חולים למרות שהילד נמנע מחלב כבר שלושה שבועות?!

16/12/2014 | 11:37 | מאת: ד"ר קובי שדה

לא כלכך הבנתי את שאלתך בעצם אבל נראה שהילד אלרגי לחלב במידה אולי קלה וכזו שאינה גורמת לסכנת חיים מיידית אבל כזו הגורמת לו אולי לקוצר הנשימה ולהקאות בדיקת הדם מראה על נטייה אלרגית גבוהה מאד ועליכם להיות בייעוץ מקצועי טוב לגבי מה לעשת הן בקשר לטיפול והן בקשר להמשך הבירור האלרגי קראו עוד על אלרגיה בכלל ועל אלרגיה למזון בפרט באתר : www.allergynet.co.il

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה