בדיקת אלרגיה משנית לכלבים וחתולים

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

25/11/2014 | 09:36 | מאת: לני

שלום רב, שאלתי מתייחסת לבני בן ה11. בעבר היה לנו חתול בבית כשלשה שבועות. בני שיש לו אטופיק דרמטיטיס מלידה פיתח אטופיק חזק מאוד. הוצאנו את החתול מהבית ולאחר טיפול של אדרמה האטופיק פחת משמעותית.אציין שהאב אלרגי לכלבים וחתולים. לאחרונה ערכנו בדיקות אלרגיה לבני. בדיקות דם העלו שהוא אלרגי לפולן צמחים ולעובש , אולם איננו אלרגי לכלבים וחתולים. הרופאה אמרה שיתכן שיש לו אלרגיה משנית לחתולים ולא אלרגיה מרכזית. איננו נמצאים בישראל, בארץ בה אנו נימצאים אין בדיקות לאלרגיה משנית. נגיע לביקור בארץ בעוד כשבועיים. האם ניתן לבדוק אלרגיה משנית שכזו לחתולים ולכלבים בישראל? אם קיימות, היכן שלא במסגרת הקופה? תודה לני

25/11/2014 | 21:03 | מאת: ד"ר קובי שדה

אין מונח כזה "אלרגיה משנית" כנראה לא הבנתם את כוונת הרופאה ....

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה