נפיחות בשפתיים

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

18/11/2014 | 19:13 | מאת: שלי

שלום אני מטופלת במרפאת אלרגיה מקבלת חיסונים מזה 12 שנה. לפני כחודשיים התחילו לי פריחות בכל הגוף זה קרה לאחר שנעקצתי תקופה מושכת ע"י חרקים(נמלים ויתושים), המומחה לאלרגיה איבחן שיש לי החמרה בדרמוגרפיזם ונתן לי טיפול בטלפסט 180 כל יום. לפני 3 שבועות התנפחו לי השפתיים מבפנים ופניתי מאז כבר פעמיים לחדר מיון שם קבלתי עירוי סטרואידים כי גם הלשון הייתה מעט נפוחה בקצה. פניתי לאחר מכן למומחה לאלרגיה אחר כי הייתי בעיר אחרת אצל הורי הוא שלל שזו אנגיודמה לפי בדיקות דם קודמות שראה במחשב בקופ"ח, הוא הפנה אותי בדיקת תגר מטכולין לאסטמה שיצאה תקינה לאחר שבועיים של מעקב הוא אמר שאני לא בסכנת חנק ושהנפיחות בשפתיים וקצת בלשון הן חלק מהדמוגרפיזם שאני סובלת ממנו, לפעמים יש לי גם נפיחות במצח. הוא נתן לי טיפול בטלפסט 180 כל בוקר ובערב 2 כדורים של זילרג'י ושלל טיפול בסטרואידים כי אני חולה בפיברומיאלגיה. השפתיים שלי עדיין נפוחות קצת בתוך הפה בפנים ויש עליהם כתמים וגם הלשון מתנפחת טיפה ממש בקצה. הוא אמר שזה לא נעים אבל אין לו טיפול לכך ואני לא במצב של סכנת חנק. האם ניתקלת בתופעה כזו? יש תרופה שיכולה להקל על התופעה הזו, זה לא נעים וגם מלחיץ שהשפתיים כל הזמן מתנפחות, אשמח לתשובתך!

18/11/2014 | 20:53 | מאת: ד"ר קובי שדה

כן זו תופעה מוכרת ולא מסוכנת המשיכי במעקב וטיפול במרפאת האלרגיה לה את שייכת - נשמע שאת בידיים טובות אם אין מוצא את מוזמנת לייעוץ במרפאתי

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה