אלרגיה לחלבון חלב פרה

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

27/10/2014 | 18:16 | מאת: יעל

בני בן 3 חודשים ושבוע. ניזון בלעדית מסימילאק מגיל חודשיים אך כבר מלידה היה מקבל סימילאק חלקית. בשבוע וחצי האחרונים החלו להופיע כתמים אדומים בפנים ובצוואר בזמן הארוחה. הכתמים מופעים מספר דקות לאחר תחילת האחרוחה וחולפים כ10 דקות מתום סיום הארוחה. רופא הילדים העלה את האופציה של אלרגיה לחלבון חלב פרה והוחלף המזון לנוטרמיגן אך באכילה השלישית של הנוטרמיגן הופיעו אותם הכתמים. אציין שסובל מפליטות מרובות אך לא מדובר בתופעה חדשה. פרט לכך אין תופעות נוספות כגון אי שקט, יציאות דמיות וכו... אציין גם שרופא ילדים אחר חשב שלא מדובר באלרגיה לחלבון חלב פרה והמליץ להשאר עם המזון הנוכחי. אשמח להתייחסות. תודה.

27/10/2014 | 23:15 | מאת: ד"ר קובי שדה

אם זה קורה גם עקב הנוטרמיגן הרי שאין זו אלרגיה אלא קרוב לודאי תגובה עורית לסוכרים או לאוסמולריות של התכשיר וכדומה ואין בכך בעייה אם בכל זאת קיים חשד הרי שהבדיקה היא קלה פשוטה ומהירה ונעשת במרפאתי או בכל מרפאת אלרגיה דומה

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה