חששות מקעקוע מתקרב

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

26/10/2014 | 12:29 | מאת: רחל

שלום רב, בקרוב מגיע התור לקעקוע שאני מתכננת לעשות בירושלים. העניין הוא שלאחרונה אני קצת מתחילה לחשוש: הליקס שעשיתי [במכון מורשה כמובן, ומתכת הכי טובה שאמרו לי, נשמה לי טיטניום] הזדהם, הגעתי לביה"ח, אינפוזיה, אנטיביוטיקה, את העגיל הוציאו וכל הסיפור. אח"כ עגילים שעשיתי בתנוך [!!] הזדהמו ונאלצתי להוציא [למרות שיש לי כבר זוג אחד בתנוך מגיל קטן והכל תקין איתם]. אוסיף גם כי יש לי מחסור באנזים G6PD [הבנתי שזה יכול להשפיע..? למרות שלא נראה לי שיש בדיו שחור PPD] וכי העור שלי מתנפח ומאדים מאוד לאחר עקיצות זבוב החול השוכן בקרבת ביתי. בקיצור - אני קצת בסטרס שגם הקעקוע יזדהם, מאחר ומסתבר שאני ממש רגישה לזה, מה גם שכתבות מסוג זה - http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4279951,00.html - מלחיצות אותי אף יותר. אני ממש אבל ממש ממש לא רוצה לוותר על הקעקוע.. [התכנון הוא דיו שחור בלבד, ללא צבעים]. אציין כי לפני כשנה עשיתי קעקוע קטנטן בקרסול רק על מנת לראות כיצד יגיב העור והתגובה היתה בסדר גמור. אשמח מאוד מאוד לדעתך [גם על הכתבה המלחיצה הזו], בתור צד לא מעורב בסיפור. תודה רבה, רחל

27/10/2014 | 23:12 | מאת: ד"ר קובי שדה

נשמע שאת אלרגעית למתכת אך לא נשמע שאת אלרגית לקעקוע עצמו במיוחד אם כבר יש לך אחד ואין איתו בעיות אם את חוששת מאד ניתן תמיד לעשות בדיקת אלרגיה זו בדיקה פשוטה - קראי על כך בפרק על בעיות עור אלרגיות וממגע באתר www.allergynet.co.il

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה