אלרגיה לקרדית האבק

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

21/10/2014 | 08:42 | מאת: טל

שלום, אני כבן 25 ועשיתי בדיקה לאלרגיות ונמצא שאני אלרגי לקרדית האבק. השאלות שלי הן כאלה: האם קרדית האבק, או בעצם ההפרשה שלה נמצאת באוויר גם מחוץ לבית, למשל ברחובות העיר? כי הייתי מצפה שכאשר אני נמצא באוויר פתוח ארגיש טוב יותר, אלא אם השינוי אינו מגיע ברגע אלא לאחר שעות או ימים. מקריאה הבנתי שהקרדית נמצאת בעיקר בכלי המיטה, אבל אני לא מרגיש אלרגיה חזקה ברגע שאני מתעורר, אלא רק לאחר כמה דקות ( שריפה בעיניים, גרד באף, התעטשויות), מדוע זה? תודה מראש על תשובתך, טל

22/10/2014 | 11:21 | מאת: ד"ר קובי שדה

החשיפה לקרדית לא רק גורמת לתגובה מיידית אלא גם לתגובה דלקתית העשוייה להמשך זמן רב - וגם אם נשמת אויר צח ונקי המיידיות היא לא תמיד בתוך שניות אלא לעיתים דקות ארוכות ואפילו שעות

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה