רגישות ממים ורגישות כללית

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

15/09/2014 | 17:42 | מאת: לי

שלום רב, אני בת 28, בילדות סבלתי מנזלת אלרגית שחלפה. לפני כ6 שנים החלה להופיע אצלי פריחה מעל החזה, לאחר מקלחת. ניסיתי לשנות סבון, מקלחת, אמבטיה, חום וקור, אך עדיין התופעה המשיכה. לאחר טיפול בטלפסט התופעה נעצרה ולאחר מספר חודשים חזרה שוב, בנסיונות דומים היא לא נעצרה. אציין שבילדות הייתה לי נזלת אלרגית ואני רגישה לניקל. התופעה החמירה כך שזה קורה גם בים, בבריכה ובעת זיעה והתפשטה גם לגב, כתפיים ובטן. אני נוטלת טלפסט פחות משנה ולפני כן קיבלתי אריוס שעייף אותי (חצי שנה/ שנה), הטיפול לא עוזר (אולי מופיעות פחות שלפוחיות אבל עדיין מופיעות ומגרדות) ובנוסף בחודשים האחרונים אני חשה "רגישות יתר"- מחנק בגרון, יובש מעל העפעפיים שהופיע פעמיים, התעטשויות רבות ונזלת (לא זכור לי את עצמי מתעטשת הרבה בעבר, אולי מס' פעמים ספורות בשבוע וכעת מספר פעמים ביום). ביצעתי בעבר טסטים לאלרגיה גם בגלל פריחות בידיים ובגלל הנזלת בילדות (שלושה בגב ושניים בזרוע) שהיו שליליים לאורך השנים, פרט לניקל. האם יש קשר בין טלפסט לתופעות? האם יש טיפול אחר ואולי מועיל לבעיה? מציינת שקיבלתי תרופות נוספות כמו זילרג'י שהרדים אותי ומיזולן(?) שייבש לי את הגוף. תודה על העזרה בנושא. אשמח לתשובה/ עצה מועילה.

20/09/2014 | 10:36 | מאת: ד"ר קובי שדה

מדובר באורטיקריה למגע מים או aqugenic urticaria זו תופעה יחסית נדירה אך טיפלתי כבר במיקרים רבים - יש כיום טיפול חדשני - תלוי באופי הבעייה ובדיקות מסויימות - פני אליי או לכל רופא מומחה בתחום

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה