זריקת דיפרוםפסן

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

14/09/2014 | 12:27 | מאת: מתי

אשתי הייתה במיון עקב התקף אלרגיה ונפיחות קשה באיזור הפנים. היא טופלה בזריקת דיפרופסן 1 CC . לפי הנחיות משרד הבריאות המקרה שבו מקבלים החזר על ביקור במיון הוא "תגובה אלרגית קשה שדרשה טיפול תוך-ורידי במיון" . העם העובדה שקיבלה זריקה לישבן ולא דרך הוריד משנה משהו ? האם זה שקיבלה זריקה ולא טיפול דרך הוריד מפיחתה מדחיפות במקרה או שמדובר על החלטה שרירותית של רופא. אשמח להסבר תודה רבה

14/09/2014 | 12:42 | מאת: ד"ר קובי שדה

דיפרוספאן זו זריקה המשפיעה למשך חודש ולא רק מיידית לכן אינה נחשבת לטיפול חירום בכל מקרה לא בהכרח הטיפול עצמו משנה כי אם חומרת ומיידיות התגובה.

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה