חשיפת תינוק למזון אלרגני במשפחה

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

27/07/2014 | 09:44 | מאת: גילת

שלום ד"ר, בתי הגדולה בת 4.5 עד גיל שנתיים הייתה אלרגית לבוטנים ועד גיל שלוש הייתה אלרגית לביצים. כיום אין לה שום אלרגיות אך עדיין סובלת מאטופיק דרמטיטיס. בני הקטן בן 8 חודשים גם סובל מאטופיק. עדיין לא נתתי לו לטעום ביצים ואני מעוניינת לחשוף אותו בקרוב לפני הכניסה לגן בספטמבר. איך הכי נכון לעשות זאת לאור ההיסטוריה של אחותו? האם יש סיכוי גדול יותר לאלרגיה לביצים מאשר נגיד לשומשום, גם אליו עדיין לא נחשף? תודה

27/07/2014 | 17:11 | מאת: ד"ר קובי שדה

אם קיים חשד או/ו חשש ניתן פשוט לבצע בדיקת אלרגיה למזונות החשודים או לחילופין אם רק חשש בלי חשד של ממש ניתן להתחיל בטעימה הדרגתית מכל אחד אותן מזונות אין כל הגבלת גיל בבדיקת האלרגיה

28/07/2014 | 09:02 | מאת: שירן

אפשר בבקשה לשאול באיזה גיל אובחנה ביתך לאלרגיית בוטנים ובאיזו רמה? ומה עשית ואיך גילית שהאלרגיה חלפה לה? תודה ובשורות טובות

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה