שאלה מסובכת

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

19/04/2014 | 09:55 | מאת: לירן

שלום דוקטור אני בן 30. מאז גיל 10 יש לי נזלת ממש חזקה, כל השנה. תמיד יש לי טישו בכיס ובתיק. אחת לשבועיים בערך יש לי 1-3 ימים של התקף צינון עז במיוחד שמשבית אותי , אבל אין לי כאבים נלווים חוץ מהצינון. ניסיתי המון רופאים, פעם קיבלתי אפילו חיסונים נגד אלרגיה אבל לא עזר. הרופא משפחה שלי חושב שזה שילוב של אלרגיה וזיהום אבל שאי אפשר לדעת בוודאות לאחרונה בעקבות רצף התקפות-נזלת הוא ניסה לתת לי אבאמיס ואלרג'יקס שלא כל כך עזרו , ובשבועות האחרונים רינולסט (בספריי) וכדורי קלארינז רפטאבס 120 מג. כשאני משתמש בשניהם יחד יש הטבה משמעותית. כשאני משתמש רק ברינולסט יש הטבה של 50% , שזה גם סביר בשבילי ביחס למה שאני רגיל. השאלה היא האם הטיפול הזה טוב /יעיל /בריא /בטוח לאורך זמן? הבנתי מהרופא שאסור להשתמש בקלארינז (או בתרופה השניה, אני לא בטוח?) יותר מ10 ימים ברצף כי זה סטרואידים שהורסים את ריריות האף או משהו כזה ? האם יש איזשהו פתרון שיכול לגאול אותי מהמצב הזה ? הנזלת שלי היא לא צינון קל שרואים אצל אנשים אלא משהו ממש מוגזם וחולני (גומר בין חבילת טישו אחת ל-4 חבילות ביום )

20/04/2014 | 09:48 | מאת: ד"ר קובי שדה

הטיפול בקלרינאז אינו מומלץ לאורך זמן אך שניהם אינם סטרואידים את שיטת הטיפול קובעים אינדיבידואלית בהתאם לסוג האלרגיה - סוג הסימפטומים הספציפי... לכן פנה לרופא מומחה ואתה מוזמן למרפאתי פרטים: www.allergynet.co.il

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה