סטורציה נמוכה אצל תינוק

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

08/08/2012 | 23:09 | מאת: רון

בס"ד שלום ותודה! השאלה היא לגבי תינוק, בננו, שנולד לפני כ11 יום ומאושפז בבית חולים. בננו מאושפז בבית חולים עקב סטורציה נמוכה. נע בין 92 ל98 , ולעיתים יורד גם ל88 אך ללא הופעות של כיחלון או מצוקה נשימתית. הרופאים עשו בדיקות דם שונות, בדיקת דלקת קרום המוח, שני צילומים של דלקת ריאות, שני בדיקות אקו (כי לאחותה היה asd) , ובדיקת איאיגי - וב"ה הכל יצא תקין. הוא כבר ראה נוירולוג, רופא ריאות, ועוד.. נתנו לו קופאין לבשלות מערכת הנשימה אך הסטורציה ממשיכה להיות מעל 90 ולעיתים יורדת בקצת ושוב עולה. רופא הריאות הבחין כי לפעמים הוא עושה הפסקות נשימה קצרות אולם רופאת המחלקה לא בטוחה בכך. בסבב הרופאים הם הודו שעת אין להם כ"כ כיוון ויחשבו על זה... האם לכבודו יש רעיון עבורינו ??? לתינוק יש עדיין צהבצ בסביבות 14 אך הם אמרו שאין קשר בין הצהבת לסטורציה הנמוכה. באמת תודה רבה. תבורכו מפי עליון.

10/08/2012 | 14:23 | מאת: ד"ר קובי שדה

סטורציה נמוכה של חמצן נגרמת בדכ או מבעייה בריאות או מבעיה בלב ובכלי דם גדולים ובאופן נדיר גם מבעיה בכדוריות הדם עצמן תופעה הקרויה בד"כ מטהמגלובולינמיה קשה לי מאד ממרחק כה רב ומבלי לראות את כל התמונה לתת עצות מעשיות לגבי האיבחון ב ה צ ל ח ה

13/01/2024 | 17:49 | מאת: אבא

בבקשה הבן שלי סובל מאותה בעיה, אפשר לדעת איך זה נגמר איתכם ؟

שלום. קשה מאד לענות על שאלה ככ מורכבת מבלי לקבל מידע נוסף . פורום זה אינו הפלטפורמה הנכונה

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה