תינוק בהנקה מגיב לא טוב לביצה שאני אוכלת

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

15/11/2011 | 11:35 | מאת: תמר

שלום , יש לי תינוק בן 3.5 חודשים . מאז גלי חודשיים שמתי לב שהפליטות שלו כנראה קשורות למה שאני אוכלת והחלטתי להוריד מוצרי חלב, לחם וביצים מהתפריט. כל פעם הוספתי משהו אחד וכשהגעתי לאכילת ביצים ראיתי שהוא ממש פולט כמויות ואף מקיא. אני לא אוכלת ביצים כבר חודש אך אתמול במקרה אכלתי שניצל ביתי (עם ביצים) חתיכה קטנה אחת בלילה (ולא הנקתי אותו עד הבוקר) והבוקר שוב הקאות. ההקאה לא מגיעה מיד אחרי האוכל אלא יכולה להתרחש עד שעה אחרי ההנקה (כלומר גבינה או נוזל שקוף עם מעט מאד גבינה). אינני רואה תגובה אלרגית על העור של התינוק (ייתכן והיתה פריחה קלה על הלחי אך לא שמתי לב אם זה קורה תמיד. שאלתי, אני עוד מעט מתחילה לתת לו מזון מוצק. האם זה אומר שהוא לא יכול לעכל ביצה או שהוא אלרגי ? האם מסוכן לתת ביצה ? האם יש צורך לבצע אכילת ביצה במקום עם רופא? פשוט אין לי מושג מה לעשות עם המידע הזה. ואני לא ממש מכירה משהו שקרה לו דבר כזה. תודה תמר

16/11/2011 | 09:56 | מאת: ד"ר קובי שדה

למרות שאיני בטוח שאכן יש קשר ישיר בין ההקאות למה שאכלת את הרי שהאלרגיה ניתנת לבדיקה די פשוטה במרפאה שלנו או אצל כל רופא מומחה לאלרגיה בהצלחה ד"ר קובי שדה מומחה לאלרגיה www.allergynet.co.il

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה