חוסר ב IgM וטחול מוגדל

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

14/05/2010 | 19:21 | מאת: טאד

לד"ר קובי שלום, אני בן 28, לא מעשן, צמחוני. ברקע: מחלת קרוהן והשמנה. במשפחה: אמא - סרטן שד. אחות - Essential thrombocytosis. מזה חודשיים אני מרגיש עייפות מאוד גדולה, סחרחורת, בחילות וגם שיעול עם ליחה דמית בבוקר, סימפטומים דמוי שפעת וכאבי מפרקים. לאחרונה גם יש לי רגישות ב LUQ וכאבי ראש חזקים. בבדיקה פיזיקלית אצל גסטרואנטרולוג, הוא אמר שהוא חושד שיש איזשהי בעיה כבדית (בעיקר לאור אנזימי כבד גבוהים וגם U.S מלפני כמה שנים שמראה כבד שומני). נשלחתי לבדיקות דם, U.S וגסטרו-קולונוסקופיה. בבדיקת U.S - טחול מוגדל (14.6 ס"מ) וכבד שומני. נוגדנים להיפטיטיס B וC שליליים. ספירת דם: ________ WBC= 5.6 RBC= 4.97 HB= 14.1 HCT= 41.8 MCV= 84 MCH= 28 MCHC= 33.6 RDW= 13.2 PLT= 174 MPV= 9.8 MACRO%= 0.2 MICRO%= 1.1 HYPO%= 0.5 NEUT%= 42 LYM%= 44 MONO%= 7.1 EOS%= 4.8 BASO%= 0.9 LUC%= 1.3 NEUT.abs= 2.4 LYMPH.abs= 2.5 MONO.abs= 0.4 EOS.abs= 0.3 BASO.abs= 0.1 LUC.abs= 0.07 כימיה: ______ 79 mg/dl GLUCOSE 15 mg/dl UREA 0.74 mg/dl CREATININE 6.3 mg/dl URIC ACID 136.3 mEq/L SODIUM 3.8 mEq/L POTASSIUM 9.55 mg/dl CALCIUM 3.20 mg/dl PHOSPHORUS 298 U/L LDH 87.6 ng/ml FERRITIN 78 mcg/dL IRON 316 mg/dl TRANSFERRIN 389 mg/dl TRIGLYCERIDES 178 mg/dl CHOLESTEROL 31 mg/dl CHOLESTEROL- HDL לא ניתן לחישוב mg/dl CHOLESTEROL-LDL calc 147 mg/dl NON-HDL_CHOLESTEROL ANTISTREPTOLYSIN O 197.0 IU/ml Folic Acid>54.48 תפקודי קרישה: ____________ 0.95 PT-INR 28.1 Sec APTT-sec 27.5 Sec CONTROL PTT CRP= 0.32 Vit.D= 16 Vit.B= 450 אנזימי כבד: __________ GOT= 31 GPT= 52 נוגדנים: _______ EBV-EBNA= 72 Positive CMV-IgG= 11.5 Positive CMV - IgM= Negative לצערי לא בוצע EBV IgM IgG: 1240 IgA: 207 IgM<17.80 מרקרים CEA ו CA9-19 בטווח הנורמה (בדיקה שגרתית שאני עושה כל שלוש שנים בגלל מחלת הקרוהן). הממצאים שהם מחוץ לטווח הנורמה: IgM נמוך, רמה גבוהה של חומצה פולית ו 44=LYM% - השאר בגדר הנורמה. יש לציין שבספירת דם מלפני 3 חושדים, ה %LYM היה רק 32. בבדיקה אצל רופא ריאות - הוא ציין כי לא נראה שיש בעיה ריאתית שיכולה להסביר את ההמופטיזיס. צילום ריאות וסינוסים תקין. רופא אא"ג שבדק אותי ציין שאין מקור דימום מאא"ג. בדיקת ANA באפריל 2009= חיובית בדיקת ANA חוזרת בפברואר 2010= שלילית. בשנה האחרונה סבלתי מספר פעמים מדלקות וזיהומים וירלים (בעיקר בגרון). אני סובל מאלרגיה עונתית בד"כ ולפני מספר שנים טופלתי באנטיהסטמינים (Cedalin). כיום איני נוטל שום תרופה אנטיהסטמינית. לקרוהן אני מטופל ברפסאל (1G*2). אינני לוקח שום תרופה אימונוספרסורית. כיצד ניתן להסביר את ה IgM הנמוך? כיצד לדעתך יש להמשיך את הבירור בשלב הזה? תודה רבה לך על זמנך.

16/05/2010 | 21:58 | מאת: ד"ר קובי שדה

עלייך לפנות ישירות אליי או לכל רופא מומחה לאימונולוגיה לבירור מכאן לא ניתן לומר מהו הגורם האפשרי ומה המשמעות של התוצאה החריגה

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה