האם כדאי לעשות שאיבה או לוותר על החודש?

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

01/12/2016 | 22:18 | מאת: צפונית

בת 32 בריאה, בעלי עם מיעוט זרע (בודדים בתנועה אך תקינים), יש ילד אחד בן שנתיים בהריון ספונטני, אחרי שנתיים של ניסיונות בדיקת הזרע הייתה שוב בודדים בתנועה (פחות משמעותית מלפנ שנתיים), התחלנו IVF פרוטוקול קצר - 10 ימים פרגובריס, 2 דקפפטיל, 5 צטרוטיד, 1 אוביטרול. אחרי 4 ימים בלבד של פרגובריס (6 ימים מהמחזור בגלל שישי - שבת) הרופא ראה רק 2 ביציות בגודל 15 ו 18 ורירית רחם טובה. בבדיקת הורמונים fsh 11.7 ביום שלישי למחזור. האם לשאוב את ה 2 ביציות או להפסיק עכשיו טיפול? האם יש לי בעיה ברזרבה שחלתית? האם הגיוני שזה הגודל של הביציות אחרי 4 ימים בלבד של הזרקה? האם הגיוני שתהיה השאיבה ביום שני הקרוב 9 ימים מהמחזור? יש עוד 3 זקיקים בגודל 5-8 - האם הגיוני שהם יבשילו עד השאיבה? תודה רבה!

זו באמת תגובה מהירה, שאולי מסבירה את מיעוט הזקיקים. לעתים מדובר בחודש אקראי בו התגובה חלשה יחסית.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית