פרופיל הורמונלי כחלק מבירור הפלות חוזרות

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

27/11/2016 | 23:14 | מאת: הילי

שלום, ביצעתי בדיקת פרופיל הורמונלי ביום 3 של המחזור החודשי כחלק מבירור הפלות חוזרות. אני בת 32, ללא ילדים, לאחר 3 הפלות של הריונות שנקלטו באופן טבעי. התוצאות שהתקבלו: Prolactin mIU/l 447.0 FSH 8.5 IU/l Estradiol (E2) 146.0 pmol/L Progesterone 4.07 nmol/L LH 5.5 IU/l Testosterone Total 2 nmol/l DHEA-S 4.5 יחידות: micmol/l האם הבדיקות תקינות? עושה רושם שרמות הפרוגסטרון מעט גבוהות. האם יש לכך משמעות בשכלול הממצאים? אני חייבת לציין שאמנם הוסת מגיעה באופן סדיר, אך כמות הדימום פחתה משמעותית לאחר גרידה שעברתי בשנה שעברה. לאחר הגרידה עברתי היסטרוסקופיה אבחנתית שהייתה תקינה. תודה רבה

הפרוגסטרון באמת קצת גבוה אבל לא בטוח שיש לכך משמעות רבה. אם ההיסטרוסקופיה תקינה, סביר להניח שחלל הרחם תקין.

28/11/2016 | 17:14 | מאת: הילי

האם הרמות האלו יכולות להפריע לכניסה להריון או לגרום להריון חוץ רחמי? ההריון האחרון היה חוץ רחמי לפני חצי שנה שטופל עם מטטרוקסט, מאז אני לא מצליחה להיכנס להריון (3 חודשים). עד כה נכנסתי להריון בחודש הראשון או השני לניסיונות. תודה שוב!

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית