פרוגסטרון גבוה לאחר טיפול בגונל f

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

22/11/2016 | 12:10 | מאת: לאה

הנני מיועדת לטיפול ivf, יש לי fsh גבוה - 22.2. עשיתי שלושה טיפולי הזרעה עם הזרקות של מוניפור בכמות של 200. תוצאות הדם היו תקינות. פרוגסטרון קטן מ-2. אולם עכשיו התחלתי טיפולי ivf, קיבלתי פרוטוקול של גונל f בכמות של 450. לקחתי אותו 5 ימים, ובבדיקות דם יצא שהפרוגסטרון של הוא 29.1. הרופא המטפל שלי החליט על הפסקת הטיפול, ואמר לי לחכות למחזור הבא ואז לעשות שוב בדיקות דם ביום השני למחזור, ואז יעשה אותו טיפול של גונל f 450. השאלה שלי היא מדוע הפרוגסטרון שלי עלה ככה באופן דרסטי ובפתאומיות, האם כתוצאה מהגונל f? האם לא כדאי לשנות פרוטוקול, אולמ לחזור רק למונפור, כי הגוף שלי הגיב יפה לטיפול .

כנראה שחלק מהזקיקים עברו "הצהבה," כלומר הפכו לגופיפים צהובים והחלו להפריש פרוגסטרון. ניתן לשנות את הפרוטוקול התרופתי בהתאם.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית