ייעוץ לגבי סיטואציה שקרתה ולגבי אפשרות להריון

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

13/11/2016 | 08:57 | מאת: לי

בת 40 לאחר 2 הריונות תקינים ולידות בקיסריים,בגיל 30 + 33 ביניהם היה הריון שנפל בשבוע 9 מעוניינת בהריון נוסף..ב 2013 הריון חוץ רחמי,ליד שחלה שמאלית בגודל 17X13 מ"מ נספג לבד נעשה צלום רחם שהראה חסימה בחצוצרה ימנית, אחרי חצי שנה הריון כימי שנעלם לבד..ב 2015 הריון חוץ רחמי נוסף עם ממצא בחצוצרה ימנית טופל במטטרוקסט וזה נספג נעשה צלום רחם שיצא תקין !! לא הבנתי את פשר העניין!! בצלום הקודם היה חסימה עכשיו אין??.מה זה אומר לגבי הריון טבעי?, בקיצור עד היום הריתי 6 פעמים .לציין שבניתוח השני היו הדבקויות בסגמנט התחתון שהופרדו מלפנים והומלץ על חתך נוסף בקיסרי שלישי מהטבור ומטה..האם לדעתך ההדבקויות גורמות לי להריונות חוץ רחמיים?.אני מאוד רוצה עוד הריון ,אבל האופציה להכנס לטיפול IVF היא הרי לא דבר שיפתור את בעית החוץ רחמי שהרי קראתי שדווקא בטיפולים זה מוגבר..אשמל לחוות דעתך.תודה

טיפול הפריה יכול לעזור מאחר וההפריה מתרחשת במעבדה ולא בחצוצרה, כלומר העובר במרבית המקרים לא יגיע בהפריה לחצוצרה.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית