ירידה בפרוגסטרון ודימום

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

13/11/2016 | 13:22 | מאת: מירל

אנחנו מנסים להיכנס להריון מזה שנה וחצי, מלבד היותי בעלת רחם חד קרני, בדיקת זרע תקינה וכן ביוץ תקין. אני עושה מדי חודש מעקב אחר הפרוגסטרון מכיוון שבדר"כ שבוע וחצי אחרי הביוץ תמיד מתחילות הכתמות שנמשכות כחמישה ימים עד הוסת. רמת הפרוגסטרון ביום ה 19 למחזור היה 70 והיום ביום ה22 למחזור נחת ל18 והחלו דימומים. האם זה מה שגורם לחוסר הפוריות וחיזוק של פרוגסטרון היה עוזר למצב או שאין קשר? כמו כן, בבדיקה שעשיתי לבלוטת התריס: Thyroid Peroxidase Ab המדדים היו הרבה יותר גבוהים מהרצוי אך הTSH תקין, האם זה עלול להשפיע על פוריות?

נדיר שרמות פרוגסטרון נמוכות ימנעו היריון. יש דיווחים על השפעה שלילית של Thyroid Peroxidase Ab על תוצאות IVF.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית