מונפור............................

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

10/11/2016 | 18:28 | מאת: R

שלום מקריאה בעלון של זריקת הורמונים- מונופור מולטידוז כתוב כך ואני מצטטת: אם הטיפול במונפור גורם להשגת הריון , יש סיכוי גבוה יותר לתופעות הלוואי הבאות לעומת הריון טבעי: עליה קלה בסיכון למומים אצל התינוק וכו... האם נתקלתם במקרים כאלה של מומים? לא ניתן לקחת משהו אחר?

בכל היריון יש סבנה של כ- 3 אחוזים למומים משמעותיים בעובר. בקרב מטופלות אי פריון יש אחוז מעט יותר גבוה של מומים, אבל השוני לא גדול. בכל מקרה ברור שעדיף להימנע מטיפולי פריון מיותרים, אבל צריך לזכור שמטופלי אי פריון מבוגרים יותר ולחלקם בעיות רפואיות שונות - כלומר הם שונים מהאוכלוסייה הכללית בעוד דברים מלד קבלת טיפולי פריון.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית