עובי רירית להחזרת עוברים

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

25/10/2016 | 16:08 | מאת: יהל

ביצעתי בעבר 2 טיפולי IVF (מפוצצים בהורמונים) בטיפול אחד הוחזרו ביציות מופרות כשעובי הרירית היה 6.8 ובטיפול השני הוחזרה ביצית מופרית כשרירית היתה 5.8 שני המקרים לא צלחו. לשמחתי מהטיפול השני הצליחו להקפיא ביציות מופרות וכעת הייתי אמורה לבצע רק החזרה ולקראת התהליך לקחתי פרוגינובה. לאחר כשבועיים טיפול בפרוגינובה רירית הרחם הגיעה בשיאה ל 5 ממ בלבד ואחכ החלה לקטון. הטיפול הופסק והרופאה ייעצה לי ללכת לעשות הסטרוסקופיה. אין לי עבר של הריונות או הפלות. בת 43. לפני כשנתיים עשיתי צילום רחם (מזעזע) שיצא תקין. האם לדעתך יש צורך בהסטרוסקופיה? האם לא כדאי אולי קודם לנסות טיפול בלי הורמונים בכלל? לא ממש רוצה בדיקות כאלה פולשניות....

היסטרוסקופיה היא פעולה קלה ופשוטה בד"כ ולכן אין סיבה של ממש לחשוש ממנה.

27/10/2016 | 08:33 | מאת: יהל

האם יש ערכים מסויימים נגיד מתחת ל 5 שזה ממש לא מומלץ להחזרה?

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית