אנדומטריוזיס והחזרת עוברים

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

19/10/2016 | 08:14 | מאת: שירה

שלום פרופ, אני בטיפולי פוריות בתרומת ביצית ולאחר הריון שנכשל בשבוע 6. חולה באנדומטריוזיס דרגה 4 ולאחר ניתוח שהתבצע לפני ארבע שנים כאשר לאחריו טופלתי בויזאבל ולא קיבלתי מחזור תקופה ארוכה. לפני כשבועיים קיבלתי מחזור קשה מאוד שהצריך פינוי למיון ומתן משככי כאבים. מאז הכאבים פחתו אך לא נעלמו לחלוטין ומדי פעם לוקחת נר אביטרן 50 אשר מרגיע מעט. לאחר המחזור הבא אתחיל הכנה נוספת לקראת החזרת עובר בלסטוציסט קפוא. השאלה שלי- האם מחלת האנדומטריוזיס תפריע להפריה ולהשתרשות תקינה? האם צריך לעשות משהו בנוסף ללקיחת משככי כאבים? אני ממש מוטרדת ומאוד רוצה שהחזרה הבאה תצליח. תודה רבה וחג שמח

מחקרים מראים שטיפול עם תרומת ביציות מצליח יפה במטופלות עם אנדומטריוזיס. כמובן שלפרוסקופיה ניתוחית עשויה להקל על הכאבים.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית